PRIVACY POLICY

INTRODUCTION

This Privacy Policy sets out how ARISTOCRAT TECHNOLOGIES SDN. BHD. (Company No.: 1187158-K), a company incorporated in Malaysia with its principal place of business at 220 Lorong Tengku Ibrahim, Taman Sagu, 09000 Kulim, Kedah, Malaysia(“we” or “our” or “us” or “Royal Tenant”) collects, uses and processes your personal data. By using or accessing to the royaltenant.com, all site-related services, mobile phone applications and other products and services provided or operated by or on behalf of us(“Services” collectively), you hereby consent to the processing of your personal data by us.

PERSONAL DATA

  1. The “personal data” shall have the same meaning as defined in the Personal Data Protection Act, 2010 (Act 709) and shall include the followings:-
    • personal details such as name, identity card and passport no., nationality, address, contact no. and email address;
    • message and email communication such as the content of messages and emails;
    • payment information such as credit and debit card no. and bank account particulars;
    • information provided, posted or uploaded through or to the Services such as property details and photos;
    • information generated from any surveys or activities organized by us such as demographic data;
    • information about the use of the Services, third-party websites or applications such as the date, time and frequency of visit, pages viewed and materials downloaded or synchronized;
    • device information such as device location, device ID, browser type and IP address;
    • information collected or gathered through various other sources such as Cookies (a small piece of data stored on your computer by your web browser while you are browsing and is designed to collect or remember information or to record your browsing activities), online search tools and information obtained from third parties.
  2. We collect and process the personal data:-
    • when you or other party access to or use the Services;
    • when you register an account with us;
    • when you post, upload or share any information or materials through the Services;>
    • when you or other party communicate or interact with us;
    • when you correspond, communicate or interact with other party;
    • when you or other party visit or use third-party websites, applications or services that use or connected with our Services including any payment gateway facilities or services;
    • when you take part in any surveys or activities organized by us.

PURPOSE

  1. By using or accessing to the Services, you agree and consent to us collecting, using and processing your personal data for the following purposes:-
    • for the purposes of the Services such as providing, improving and developing the Services;
    • to promote security of the Services;
    • to communicate with you including but not limited to send you materials such as newsletters and articles, distribute information of events, conferences, talks and seminars which may be of interest to you;
    • to improve our advertising and measurement systems;
    • for our internal administrative purposes;
    • to provide such necessary information to any regulatory or governmental authorities as required by statutory, regulatory or governmental requirements;
    • for us to comply with our obligations under law or any regulations imposed by regulatory or governmental authorities.
  2. In respect of personal data of third parties provided by you to us, you warrant that you have obtained their consent allowing us to collect and process their personal data.
  3. It is obligatory for you to supply your personal data to us. If you do not provide your personal data, we may not be able to provide you the Services that you require or communicate effectively with you.
  4. If you do not agree or consent to us collecting and processing your personal data for the purposes set out in this Privacy Policy, please notify us by contacting us via the contact details set out below.

DISCLOSURE

  1. You hereby agree and consent that we may disclose and transfer your personal data to the third parties, within or outside Malaysia, including without limitation, as follows:
    • other users of the Services when you choose the party who can see what you share, post or upload or when you enter into transaction with them;
    • our holding, subsidiaries, affiliates and related companies;
    • third-party who perform certain services on our behalves;
    • third-party websites, applications or other services which is integrated with the Services;
    • our advertisers, sponsors and other third-party partners and organizations;
    • storage facility and service providers;
    • external advisors and other professional advisors, such as auditors and solicitors;
    • new owner of the Services;
    • credit reporting agencies;
    • any statutory bodies, regulatory bodies or governmental authorities where legally required to do so;
    • such other party as we deem necessary for the purposes mentioned in paragraph 3 above.

ACCESS, CORRECTION AND INQUIRIES

  1. Subject always to the exceptions and restrictions as may be contained under the applicable laws, you may at anytime hereafter request for access to your personal data or request for correction of your personal data or limit the processing of your personal data by us. If you wish to do so or if you have any inquiries or complaints in respect of your personal data, please contact us via the following contact details:-
    Email address: support@royaltenant.com
    Correspondence address: No. 220, Lorong Tengku Ibrahim, Taman Sagu, 09000 Kulim, Kedah, Malaysia.
    
  2. Notwithstanding to the above, we reserve the right to refuse your request to access to or to make any correction to your personal data to the extent permitted under the applicable laws.

GENERAL

We reserve the right to amend or modify this Privacy Policy from time to time by posting or displaying our notice of modifications through the Services, by updating the content herein or by any other means or methods as we shall deem appropriate without any prior notice to you. Modifications shall become effective immediately upon notice.

Updated Date: 16 July, 2017

DASAR PRIVASI

PENGENALAN

Dasar Privasi ini menyatakan cara ARISTOCRAT TECHNOLOGIES SDN. BHD. (No. Syarikat: 1187158-K), sebuah syarikat yang diperbadankan di Malaysia dengan ibu pejabatnya di 220 Lorong Tengku Ibrahim, Taman Sagu, 09000 Kulim, Kedah, Malaysia (“kami” atau “Royal Tenant”) mengumpul, mengguna dan memproses data peribadi anda. Dengan menggunakan atau mengakses ke royaltenant.com, semua perkhidmatan yang berkaitan dengan laman web ini, aplikasi telefon mudah alih dan produk dan perkhidmatan yang kami bekalkan atau kendalikan atau dibekalkan atau dikendalikan bagi pihak kami (“Perkhidmatan” secara kolektif), anda bersetuju dan membenarkan kami memproses data peribadi anda.

DATA PERIBADI

  1. “data peribadi” mempunyai erti yang sama seperti yang ditafsirkan dalam Akta Perlindungan Data Peribadi, 2010 (Akta 709) dan termasuk yang berikut:-
    • maklumat peribadi seperti nama, no. kad pengenalan dan passport, kewarganegaraan, alamat, hubungi no. dan alamat emel;
    • komunikasi mesej dan emel seperti kandungan mesej dan emel;
    • maklumat bayaran seperti no. kredit dan debit kad dan butir-butir akaun bank;
    • maklumat yang diberi, disiarkan atau dimuatnaik melalui atau ke Perkhidmatan seperti maklumat hartanah dan foto;
    • maklumat yang dijana oleh sebarang tinjauan atau aktiviti yang kami adakan seperti data demografi;
    • maklumat berkenaan dengan penggunaan Perkhidmatan, laman-web atau aplikasi pihak ketiga seperti tarikh, masa dan kekerapan lawatan, halaman yang dikunjungi dan maklumat yang dimuat turun atau disegerakkan;
    • maklumat peranti seperti lokasi peranti, ID peranti, jenis pelayar dan alamat IP;
    • maklumat yang dikumpul atau dihimpun melalui pelbagai sumber lain seperti “Cookies” (sejenis data yang disimpan dalam komputer anda oleh pelayar laman anda semasa anda melayari dan direka untuk mengumpul dan mengingati maklumat atau merekodkan aktiviti layaran anda), alat carian atas talian atau maklumat yang didapatkan dari pihak ketiga.
  2. Kami mengumpul dan memproses data peribadi:-
    • semasa anda atau pihak lain akses ke atau menggunakan Perkhidmatan;
    • semasa anda mendaftar akaun dengan kami;
    • semasa anda menyiarkan, memuatnaikkan atau berkongsi apa-apa maklumat atau bahan melalui Perkhidmatan;
    • semasa anda atau pihak lain berkomunikasi atau berinteraksi dengan kami;
    • semasa anda berkomunikasi atau berinteraksi dengan pihak lain;
    • semasa anda atau pihak lain mengunjungi atau menggunakan laman web, aplikasi atau perkhidmatan pihak ketiga yang menggunakan atau berkaitan dengan Perkhidmatan kami termasuk kemudahan atau perkhidmatan bayaran;
    • semasa anda mengambil bahagian dalam apa-apa tinjauan atau aktiviti yang kami adakan.

TUJUAN

  1. Dengan menggunakan atau akses ke Perkhidmatan, anda bersetuju dan memberi kebenaran kepada kami untuk mengumpul, menggunakan dan memproses data peribadi anda untuk tujuan yang berikut:-
    • untuk tujuan Perkhidmatan seperti membekalkan, menambahbaikan dan memajukan Perkhidmatan;
    • untuk menggalakkan keselamatan Perkhidmatan;
    • untuk berkomunikasi dengan anda termasuk tetapi tidak terhad kepada penghantaran bahan seperti surat berita dan artikel, mengedarkan maklumat tentang acara, persidangan, ceramah dan seminar yang mungkin menarik minat anda;
    • untuk menambahbaikan sistem pengiklanan dan pengukuran kami;
    • untuk tujuan pentadbiran dalaman kami;
    • untuk membekalkan maklumat yang perlu kepada mana-mana pihak berkuasa atau kerajaan seperti yang dikehendaki oleh undang-undang, peraturan atau kerajaan;
    • untuk membolehkan kami menunaikan tanggungjawab kami bawah undang-undang atau apa-apa peraturan yang dikenakan oleh pihak berkuasa atau kerajaan.
  2. Berkenaan dengan data peribadi pihak ketiga yang dibekalkan oleh anda kepada kami, anda menjamin bahawa anda telah mendapatkan persetujuan daripada mereka untuk kami mengumpul dan memproses data peribadi mereka.
  3. Anda wajib untuk membekalkan data peribadi anda kepada kami. Sekiranya anda tidak membekalkan data peribadi anda kepada kami, kami mungkin tidak dapat membekalkan Perkhidmatan yang anda perlukan kepada anda atau berkomunikasi secara berkesan dengan anda.
  4. Sekiranya anda tidak bersetuju atau tidak ingin memberi kebenaran kepada kami untuk mengumpul dan memproseskan data peribadi anda untuk tujuan yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini, sila memaklumkan kami dengan menghubungi kami melalui butiran yang dinyatakan di bawah ini.

PENDEDAHAN

  1. Anda dengan ini bersetuju dan memberi kebenaran supaya kami boleh mendedahkan dan memindah data peribadi anda kepada pihak ketiga, dalam atau di luar Malaysia, termasuk tetapi tidak terhad kepada pihak yang berikut:-
    • pengguna Perkhidmatan lain semasa anda memilih pihak yang boleh melihat apa yang anda berkongsi, menyiarkan atau memuat naik atau semasa anda memasuki transaksi dengan mereka;
    • syarikat induk, anak syarikat dan syarikat-syarikat yang bersekutu atau berkaitan dengan kami;
    • pihak ketiga yang melaksanakan perkhidmatan tertentu bagi pihak kami;
    • laman web, aplikasi dan perkhidmatan lain pihak ketiga yang bersepadu dengan Perkhidmatan;
    • pengiklan, penaja dan rakan kongsi kami dan organisasi pihak ketiga yang lain;
    • pembekal kemudahan penyimpanan dan perkhidmatan;
    • penasihat luar dan penasihat profesional yang lain seperti juruaudit dan peguamcara;
    • pemilik baru Perkhidmatan;
    • agensi pelaporan kredit;
    • mana-mana badan berkanun, badan-badan kawal selia atau pihak berkuasa kerajaan jika dikehendaki oleh undang-undang untuk berbuat demikian;
    • mana-mana pihak lain yang kami anggap perlu untuk tujuan yang disebut dalam perenggan 3 di atas.

AKSES, PEMBETULAN DAN PERTANYAAN

  1. Tertakluk kepada pengecualian dan sekatan sebagaimana yang terkandung di bawah undang-undang yang berkenaan,anda boleh pada bila-bila masa selepas ini meminta akses kepada data peribadi anda atau meminta pembetulan data peribadi anda atau menghadkan pemprosesan data peribadi anda oleh kami. Jika anda ingin berbuat demikian atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda, sila menghubungi kami melalui:-
    Alamat emel: support@royaltenant.com
    Alamat surat-menyurat: No. 220, Lorong Tengku Ibrahim, Taman Sagu, 09000 Kulim, Kedah, Malaysia.
    
  2. Walau apa pun dinyatakan di atas,kami berhak untuk menolak permintaan anda untuk akses kepada atau membuat sebarang pembetulan kepada data peribadi anda setakat mana yang dibenarkan di bawah undang-undang.

AM

Kami berhak untuk meminda atau mengubah Dasar Privasi ini dari semasa ke semasa dengan menyiarkan atau memaparkan notis pindaan kami melalui Perkhidmatan, dengan mengemas kini kandungan di dalam ini atau dengan apa-apa cara atau kaedah lain yang kami fikirkan sesuai tanpa memberi sebarang notis terdahulu kepada anda.

Tarikh Kemaskini: 16 Julai, 2017